Лидерът на БНО хвърли ръкавица на президента Радев за „Проекта Радев“

Появилите се напоследък слухове, че президентът Румен Радев готви таен политически проект, който да оглави внасят излишно напрежение и смут в политическите редици.

Преди всичко обаче тези слухове влияят негативно на българските избиратели, действат демотивиращо за активното им участие в предстоящите парламентарни избори.

Затова, ние от Партия БНО настояваме президентът Радев да излезе с публично изявление пред избирателите и потвърди или разсее слуховете, че „Проектът Радев“ е в ход. Избирателят има право да знае дали редом с предстоящите парламентарните избори се подготвят и предсрочни президентски избори, заяви лидерът на БНО – Георги Георгиев-Готи.

„След като по Конституция президентът на Република България е президент на всички българи и в нея изрично са посочени неговите задължения и правомощия /той няма право да оглавява партия или участва в нейните органи на управление/,  

президентът Радев трябва да заеме възможно най-бързо позиция по въпроса и внесе яснота, за да не да оставя гражданина да се чуди какво се случва“, допълни Георгиев.

„На второ място призоваваме президента да упражни правомощията си за насрочване на дата за избори за народни представители едва след като е ясен механизмът за гласуване и на поставените под карантина от Covid-19 избиратели. Това право е конституционно и неотменимо от нито една епидемична обстановка,

гарантирано от върховния закон-Конституцията и няма да допуснем да се наруши. Необосновано е първо да се насрочи датата, а след това да се мъдрува как точно да се осигури това право на карантинираните гласоподаватели. Ние сме партия на родолюбивите млади българи, в която непрекъснато се вливат нови активисти.

Вратите ни са отворени за младите хора, академичната общност, хората на изкуството,експерти,съмишленици. Всеки българин  е добре дошъл при нас. Това, че набираме сериозна скорост показва две неща: на първо място колко е зажаднял българинът да се върне към корените си на родолюбец, а на второ място – припознавайки ни,

ние се явяваме на политическата сцена със сериозна политическа заявка да се борим  за  осигуряване на всички негови права.

Ние се изправяме срещу лъжепатриотизма, демагогията и разделението между хората.

България е нашата родина, българският корен и непоколебим български дух са основите за обединение.

 Георги Георгиев – Председател БНО

www.dev.midasmarketing-group.bg/bnobg