БНО обявява – Общобългарски поход за мир и неутралитет

Декларация от партия БНО с председател Георги Георгиев

Във връзка с взетото на 07.04.2022 г. от Столичен общински съвет (СОС) Решение знаме на чужда
държава – Украйна, да се вее пред сградата на държавната институция „Столична община“, редом до националния ни трибагреник, ОБЩОБЪЛГАРСКИ ПОХОД ЗА МИР И НЕУТРАЛИТЕТ

излиза със следната Декларация:

ОБЩОБЪЛГАРСКИ ПОХОД ЗА МИР И НЕУТРАЛИТЕТ

категорично се обявява ПРОТИВ взетото от СОС решение пред сградата на Столична община да се вее знаме на чужда държава. Това решение ние възприемаме като

АКТ НА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ЗАПЛАХА ЗА ГРАЖДАНСКИЯ МИР!


Националният флаг е символ на държавност. Национален флаг, развяващ се пред държавна сграда,
означава принадлежност на сградата и на служителите в нея към съответната държава и че тази институция принадлежи на съответната държава. Така както не бе направено допитване до народа за влизането ни в ЕС, но знамето му се развя на държавните сгради в България, по същия начин и сега управляващите прегазват Конституцията на Република България, чл. 1, ал.2, 3.
С този си акт Столичният общински съвет отключва вратата за граждански размирици на фона на придобиващите вече обичайност протести от украинци и техни поддръжници на територията на София.
Горните факти, придружени от дебатите в парламента за изпращане на военна помощ за Украйна и евентуалното последване примера на Столичен общински съвет от други областни администрации в страната, заплашват да доведат до реални граждански сблъсъци. Опасяваме се, че добре известните с изнасянето на войни САЩ, вече са подготвили и на наша територия събития, подобни на тези в Украйна от 2014 г.
Българската държава е оказала и показала многократна съпричастност към държавата Украйна до
момента. Да се приема, че развяването на националния флаг на Украйна на сградите на държавни български институции е знак на съпричастност и в съзвучие с решенията на други европейски държави, е неприемливо.
Членството ни в ЕС не означава подчинение на решения на отделни европейски държави или сляпо следване на препоръки от трети страни по отношение на казуса Украйна.
В името на реда и мира в Република България, призоваваме към незабавна отмяна на решението на СОС, както и недопускане този акт да бъде повторен от която и да било държавна, областна или общинска институция.

www.pero.bg