БНО организира среща за съставяне на фронт срещу сглобката

1. Създаване на активна политическа структура, чиято единствена цел е защитата на националния интерес и легитимно представляване на волята на българските граждани в парламента.

2. Установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност за целия период от началото на прехода (възлизащо на над 50 млрд. лв.), с цел отнемане в полза на държавата, както и пресичане на злоупотребите с публични средства (нагласени обществени поръчки, кухи европроекти, заменки и др. крупни схеми), изчислявани на 10 млрд. лв. годишно. Действията в тази посока няма да се ограничават с известните лица от ранга на Бойко Борисов и Делян Пеевски, а ще включват замесените на всички нива – от министри, кметове, прокурори, съдии и депутати до чиновници на ниско и средно ниво. Тук влизат и всички т. нар. олигарси, които управляват икономически активи натрупани предимно по криминален начин.

3. Ликвидиране на установените монополи и картелни структури, които ощетяват българските потребители с по 5 млрд. лв. годишно. Зле разписаният Закон за защита на конкуренцията и неработещите регулатори(членове назначени на принципа – послушен, поръчков, лоялен на Мафията) създават благоприятна среда за превземане на пазара във всички сектори, като се започне от търговията с храни (където големите търговски вериги имат господстващо положение и диктуват цените, доставчиците и качеството на стоките) и се стигне до телекомите или финансовия сектор, който само през миналата година спечели над 3 млрд. лв. на гърба на българите.

4. Разваляне или преразглеждане на концесионните договори, чрез които се източва националното богатство. Само за 2022 г. трите големи добивни компании – „Дънди Прешъс Металс“, „Елаците мед“ и „Асарел медет“ реализират приходи за над 2,4 млрд. лв., срещу което внасят концесионни такси в размер на едва 56 млн. лв. Този грабеж продължава от десетилетия и е крайно време да бъде преустановен.

5. Превръщане на референдумите в работещ инструмент. В оръжие, с което българските граждани да защитават интересите си срещу корумпирания политически елит. За тази цел е необходимо да се облекчат условията за провеждане на референдум, да се намали броят на необходимите подписи и да отпаднат ограниченията на техния предмет (чрез съответните изменения и допълнения на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление). Това означава, че политическият елит вече няма да може да заобикаля волята на българския народ при взимане на решения по важни въпроси, като например запазване на лева, участие в международни организации, установяване на държавен контрол върху стратегически отрасли – телекомуникации, енергетика, рафинерията „Нефтохим Бургас“ и др.

6. Гарантиране на енергийната сигурност чрез осигуряване на достатъчен капацитет както при базовите енергийни мощности, така и при компенсиращите (ПАВЕЦ).

7. Изваждане на съдебната система от ръцете на корумпираната върхушка и поставянето ѝ в защита на справедливостта и правата на обикновените хора. От 35 години прокуратурата и съдът са в услуга на корупционерите от всякакъв калибър и охраняват единствено интересите на онези, които ограбват българския народ. Затова младите хора напускат страната си, а сериозните инвеститори ни заобикалят. Ще сложим край на това, като превърнем България в нормална правова държава, чиято съдебна система защитава само истината и справедливостта.

8. Приемане на политика за овладяване на имигрантския натиск. България няма ясна позиция по въпроса за миграцията и действията в тази област зависят от задкулисни сделки и несполучливи компромиси – за приемането ни в Шенген, за внос на евтина работна ръка, за изграждане на бутафорни гранични съоръжения и пр. Успоредно с бързото изчезване на българския народ, това ще доведе до подмяна на коренното население и до натрупване на неразрешими противоречия с бързо нарастващата маса от заселници. За да предотвратим този сценарий, ще приемем законови мерки за ограничаване на миграцията и ще формираме дългосрочна политика, която да бъде изцяло подчинена на волята и на интересите на българите.

9. Предотвратяване на въвличането на България във война. Всяко вкарване на третата българска държава във въоръжен конфликт е завършвало с катастрофа. За да не допуснем това да се случи отново, ще внесем допълнение в Закона за отбраната и въоръжените сили, с което ще гарантираме че България ще запази военен неутралитет по отношение на всички външни за територията ѝ конфликти. Няма да допуснем да бъде похарчен и един човешки живот в служба на чужди интереси.

Всяка от изброените по-горе точки ще бъде разписана с конкретни действия и срокове за тяхното изпълнение до необходимото ниво на детайлизация – отправяне на искания за информация до различните институции, възлагане на конкретни задачи на изпълнителната власт, приемане на законодателни промени, провеждане на референдуми и пр.

Всеки кандидат за народен представител от настоящата коалиция, създадена за изпълнение на горния план ще подпише декларация за изпълнение на всяка точка от плана в указания срок. Поемането на ангажимент към защитата на националния интерес е водещо при формирането на тази коалиция. Така всеки избирател ще бъде убеден, че със своя глас подкрепя конкретни действия, а не мераклии за власт и постове, които започват „да се договарят“ веднага след като се настанят в парламента.

Изтичат последните дни, в които можем да спрем разрухата и да спасим страната си. Ако не създадем фронт в името на това спасение, ще оставим мафията, начело с Борисов, Пеевски и останалите безродници, да граби, да продава националния интерес и да доунищожи България.